Even voorstellen: Maykel Hermanussen

Functie: Accountmanager zakelijk
Aan boord sinds: september 2022

Maykel: “Vanuit mijn rol heb ik de hele dag contact met intermediairs over casuïstiek en de financieringverzoeken van hun relaties. Uit deze contacten proberen we goede financieringen te filteren en te screenen voor onze beleggers en onze fondsen. Bij een akkoord met een geldnemer voer ik een grondige analyse uit van het bedrijf en de bijbehorende financieringsaanvraag. Deze leggen we voor aan geïnteresseerde partijen om in te stappen, waarbij we hen ook een scherpe inhoudelijke analyse van de aanvraag meegeven."

We leggen als het ware een cadeautje voor

De waarde die ik toevoeg vanuit mijn rol is het in kaart brengen van de risico’s in de financieringsverzoeken die wij krijgen. Beleggers kunnen door onze analyse en opinie goed onder de motorkap kijken en zelf een goed beeld vormen van de investeringsmogelijkheden en eventuele risico’s. Daarmee kunnen ze een goede afweging maken bij het rendement dat wordt geboden. We leggen als het ware een “cadeautje” voor en ze mogen zelf weten of ze instappen op dat voorstel.

Belangrijk aan onze werkwijze is dat we het absoluut niet mooier maken dan het is. We geven exact weer waarom bijvoorbeeld een reguliere Grootbank de casus niet oppakt.

Daarnaast zorgen we altijd voor een gezonde en marktconforme deal voor zowel de geldnemer als de belegger. En doordat we met intermediairs werken hebben we nooit twee petten op, iets wat we toch wel vaak zien gebeuren in de markt.

"Beleggers kunnen door onze analyse en opinie goed onder de motorkap kijken en zelf een goed beeld vormen."

Snel schakelen en creatief zijn met oplossingen

Mijn werkdag is heel afwisselend en bestaat veel uit bellen en onderweg zijn. We willen graag bij ondernemers aan tafel zitten om daarmee een goed beeld te krijgen van de casus. Dat betekent dat we heel wat kilometers maken, maar dat hebben we er graag voor over. Als ik niet onderweg ben dan zit ik op kantoor in Veghel tegenover John, waar ik financieringsverzoeken doorgrond en afpel.

De reden dat ik voor WDL werk is omdat het een kleine organisatie is waarbij ik met ervaren collega’s werk. Er is veel kennis aanwezig, waardoor we snel kunnen schakelen en creatief kunnen zijn in oplossingen. Daarnaast heb ik in mijn rol veel vrijheid en flexibiliteit, wat ik enorm waardeer.

"Een Bourgondiër in beweging", aldus mijn bank

Samen met Janneke en onze 4 kinderen wonen we met veel plezier in Eindhoven. Buiten mijn werk om ben ik dus lekker druk met het gezinsleven. Om een beetje fit te blijven probeer ik 2 à 3 keer per week een rondje te hardlopen.

Op basis van de transacties op mijn betaalrekening kreeg ik laatst de typologie “De energieke snoeper”, een Bourgondiër in beweging. Ik vond dat wel een rake typering. Op woensdagavond speel ik in de winter padel, en in het voorjaar maak ik een rondje golf.

Daaromheen wordt er ook wel met een natje en een droogje gewerkt! De geanalyseerde transacties zijn daarmee dus goed samengevat! 😉"

Je mag mij altijd bellen. Ik ben graag in contact met mensen, dus voor een praatje pot loop ik ook niet weg. Inhoudelijk mag men mij altijd bellen voor financiële vraagstukken. Of dit nu een financieringsvraag betreft of een andere financiële uitdaging die speelt. Er is altijd een oplossing! Ik ben bereikbaar op 06 57 26 38 44.